Novosti

Uspješno održan još jedan Webinar

 

08.06.2021 11:26
Slika
 
Imali smo zadovoljstvo i čast biti dio Webinara koji je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH i Konrad Adenauer Stiftung na temu “HACCP-Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište”, koji je održan putem Zoom online platforme 07.06.2021. godine.

HACCP sistem (smjernice) koje su obavezni da primjene svi proizvođači prehrambenih proizvoda koji namjeravaju da plasiraju proizvode na tržište Bosne i Hercegovine i Europske unije. Primjena HACCP-a se ne odnosi samo na velika preduzeća, već se efikasno može uvesti i u mala i srednja preduzeća, zadruge, pekare, poslastičarnice, brzu hranu, hotele i restorane i ustanove (bolnice, obdaništa, javne kuhinje i sl.), odnosno tamo gdje je zdravstvena sigurnost hrane od velike važnosti. HACCP se ne odnosi na kvalitet proizvoda, već isključivo na njegovu zdravstvenu sigurnost. Webinar je bio namijenjen proizvođačima prehrambenih proizvoda, privrednim subjektima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su uključeni u prehrambeni sektor, istakali su predstavnici VTK BiH.

Predstavnici ICS su informirali sudionike o procedurama certifikacije, načinu prijave za certifikaciju kao i prednostima same certifikacije.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?