Novosti

Svečano otvorena nova tvornica kozmetike GORSEN

MOSTAR, 15. decembar 2020.

15.12.2020 20:39
Slika
 
Pojava pandemije COVID-19 izazvala je brojne negativne ekonomske posljedice koje prijete padu bruto domaćeg proizvoda (BDP), zaposlenosti, javnih prihoda, investicija i izvoza.

Ali da nije sve tako crno govori i današnji primjer. 

U Rodoču kraj Mostar danas je svečano otvoren novi pogon za proizvodnju kozmetike i proizvoda za osobnu njegu GORSEN. Pogon su službeno pustili u rad i predstavnici ICS –a, potvrdivši važnost ove investicije u proizvodnu djelatnost ne samo za poslovanje firme GORSEN, nego i za ukupnu proizvodnju i bh. gospodarstvo u cijelosti. Investicija u izgradnju i opremanje nove tvornice vrijedna nekoliko milijina KM najveća je investicija u segment proizvodnje kozmetike i proizvoda za osobnu njegu u ovom dijelu BiH.

Ulaganje je dio dugoročne strategije razvoja i osigurava realizaciju planova rasta proizvodnje te mogućnost njena širenja u duljem roku. GORSEN strateški je usmjerena na sistemsko povećanje proizvodnje i izvoza te stalno unapređenje proizvodnih i ukupnih poslovnih procesa.GORSEN-ovi brendovi u segmentu osobne njege tržišni su lideri u BiH, sa značajnom prisutnošću i prepoznatljivošću u regiji. Izgradnja nove tvornice u skladu sa savremenim tehnološkim, ekološkim i urbanističkim zahtjevima pretpostavka je za realizaciju naše strategije – povećanje proizvodnje i zaposlenosti, unapređenje kvaliteta i stabilnost poslovanja“, istaknula je predsjednik Uprave g-dja Pehar Adrijana.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?