Izbornik jezika

Bosanski | English
Novosti

POZIV

3. FORUM KVALITETA I POSLOVNE IZVRSNOSTI

20.11.2023 12:00
Slika
 

"FORUM KVALITETA I POSLOVNE IZVRSNOSTI SA INTERNACIONALNIM SUDJELOVANJEM"
bit će održan 12. 12. 2023. u Sarajevu.

Forum se realizira u suradnji s
Privrednom komora kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom
Ministarstva privrede KS.

Na ovom Forumu očekujemo aktualne teme i zanimljive prezentacije, prezentacije primjera dobre prakse kao i otvaranje konkursa za "Nagradu za poslovnu izvrsnost BiH" Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti okuplja vrsne eksperte za kvalitetu i poslovnu izvrsnost iz BiH i zemalja iz okruženja. Oni će prezentirati najnovije trendove i iskustva iz oblasti upravljanja kvalitetom i poslovne izvrsnosti kod nas i u okruženju. Bit će prezentirana procedura za dobivanja znaka EUROPEAN QUALITY TRADEMARK (EQTM) od Europske organizacije za kvalitetu, predstavljen značaj certifikacije na primjerima IQNeta, ali i druge aktualne teme.

Napomena: 

Od svog osnivanja 1990. godine, IQNet je najveća svjetska mreža vodećih međunarodnih certifikacijskih tijela. Certifikacije širom svijeta organizirane su centralno i obezbjeđuju se preko nacionalnih partnera mreže. Sa više od 300.000 izdatih certifikata, IQNet partneri pokrivaju oko četvrtine svjetskog tržišta

SVRHA

Svjesni činjenice da se u BiH pojavio veliki broj certifikata sumnjivog porijekla, mahom su to certifikati izdati za standard ISO 9001 a koji dolaze od neprovjerenih predstavništava certifikacijskih tijela, sa suspendiranim ili nepostojećim akreditacijama nekih udaljenih zemalja, ovim potezom se omogućuje vraćanje povjerenje u akreditiranu certifikaciju. FORUM-om će se omogućiti vraćanje povjerenja u certifikaciju sistema upravljanja te će se ovim događajem pomoći kompanijama iz BiH i njihovim komitentima da budu sigurni da su njihovi certifikati apsolutno regularni i lako provjerljivi.


više informacija na:
T:            +387 33 831 550
Email:     info@ics-norm.com
WEB:      www.ics-norm.com
0 0

Posjetite nas