Novosti

ISO 37301:2021 NORMA ZA USKLAĐENOST

Compliance Management Systems – CMS

26.06.2021 10:47
Slika
INFORMACIJA
Standard ISO 37301:2021 organizacijama pruža smjernice za implementaciju sistema upravljanja usklađenosti ili služi kao referentna tačka za usporedbu postojećeg sistema s međunarodnom najboljom praksom. 

Šta je sistem upravljanja usklađenosti?

Sistem upravljanja usklađenosti je skup postupaka koji organizaciji pomažu osigurati da posluje u skladu sa svim primjenjivim zakonima, propisima i kodeksima ponašanja. Zbog stalno promjenjivih zakona i propisa različitih zemalja i područja, praćenje primjenjivih propisa je neprekidan zadatak. Efikasan sistem upravljanja usklađenosti omogućuje određivanje relevantnih dokumenata za osiguravanje, praćenje i unapređivanje usklađenosti u cijeloj organizaciji.Organizacije kojima je cilj dugoročna uspješnost trebaju uspostaviti i održavati kulturu usklađenosti, uzimajući u obzir potrebe i očekivanja zainteresiranih strana. Stoga, usklađenost nije više samo obaveza, već i prilika za izgradnju uspješne i održive organizacije.

Koja je svrha ISO 37001?

Međunarodni standard ISO 37301 pruža smjernice za učinkovite sisteme upravljanja usklađenosti. Temelji se na principima dobrog upravljanja, proporcionalnosti, transparentnosti i održivosti te opisuje ključne komponente i procese efikasnog sistema upravljanja usklađenosti.


PRESS 

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?