Izbornik jezika

Bosanski | English
Novosti

ICS Sarajevo postao nosilac akreditacije za certifikaciju ISO/IEC 27001:2022

 

14.01.2024 15:58
Slika
 
ICS Sarajevo posao je nosilac akreditacije od strane Accredia-e, italijanskog nacionalnog akreditacijskog tijela za provedbu postupaka certifikacije sistema upravljanja prema zahtjevima ISO/IEC 27001:2022. 

ISO/IEC 27001:2022 (eng. Information security, cybersecurity and privacy protection -Information security management systems) su sistemi upravljanja informacijskom sigurnošću.

"Bio je to zahtjevan i kompleksan projekat gdje smo uspjeli ispunili sve zahtjeve ACCREDIA najpoznatijeg akreditacijskog tijela u svijetu, te stekli dugo očekivanu akreditaciju koja je dostupna na poveznici "
Uočavajući potrebe tržišta, najviše iz domena  IT sektora, kao i start-up kompanija, komunikacija, bankarstva, finansija i proizvodno/uslužnog sektora, te javnog sektora također, odlučili smo se našim klijentima ponuditi pouzdanu certifikaciju te akreditirati se za sistem upravljanja ISO/IEC 27001:2022 ( UNI CEI EN ISO/IEC 17021-1:2015)", navode iz ISC-a.

Accredia je jedino nacionalno akreditacijsko tijelo koje imenuje italijanska vlada u skladu sa primjenom Europske uredbe 765/2008, kojom se potvrđuju nadležnost, neovisnost i nepristranost tijela za certifikaciju, inspekciju i verifikaciju, kao i ispitni i kalibracijski laboratoriji. 

"Accredia je vrlo cijenjeno, globalno prepoznato i priznato Akreditacijsko tijelo, punopravni je član IAF-a, APAC-a te IAAC-a, što ICS –u otvara sasvim nove poslovne perspektive, interesantne za naše sadašnje i buduće klijente koji žele nastupiti na svjetskim tržištima i sebe predstaviti kao pouzdanog partnera"
, ističu.

PRESS
0 0

Posjetite nas