Novosti

Gostovanje na BHRT na temu:„Self-Care during COVID-19“

 

12.11.2020 10:33
Slika
 
Svi smo svjesni zapanjujućeg učinka pandemije virusa COVID-19 na našu svakodnevicu. Taj je virus preobrazio uobičajenu dinamiku naših poslovnih i društvenih odnosa te brzinu uvođenja tehnologije, i sve to u samo nekoliko sedmica.

Ova kriza je teža od kriza i posljedica, koje je pustio SARS, ptičja gripa, ebola, kolera, malarija i druge virusne bolesti te epidemije u posljednjim desetljećima, a njene posljedice mogu biti složenije i štetnije na svjetsku ekonomiju od finansijske krize koja je pogodila svijet u 2008.godini, jer je ova epidemija već pokazala, da ne postoje granice za prirodne katastrofe.

Tržište je suočeno s izazovom i iskušenjem s kojim se teško reagira potrebnom brzinom, posebno zemlje sa slabom infrastrukturom i koje nisu opremljene medicinskim zalihama i nemaju instrumente za prevenciju i kontrolu bolesti. Nalazimo se u vremenu pandemije, vremenu kada će privreda i firme pretrpjeti težak udarac. Sve će to testirati sposobnost firmi da adekvatno reagiraju, spremnost njihovih procesa i njihovu ukupnu otpornost. 
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?