Novosti

Pozivmo Vas da nam se pridružite na informativnom webinaru "Self-Care during COVID-19 (smjernice i preporuke za certifikaciju)"

 

06.11.2020 12:13
Slika
 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Institutom za certificiranje sistema u BiH organizira informativni webinar na temu:

 „Self-Care during COVID-19 (smjernice i preporuke za certifikaciju)“
koji će se održati preko Zoom platforme/aplikacije u srijedu,
11.11.2020. godine, s početkom u 10:00 sati.

Riječ je o jednodnevnom online događaju, koji će pružiti osnovna znanja o najvažnijim elementima preventivnog ICS SARS CoV 19. sistema zaštite zdravlja i sigurnosti prema najboljim, epidemiološkim smjernicama. Cilj edukacije je okupiti stručnjake iz prakse i epidemiologe, kako bi prezentirali ulogu svojih institucija i aktivnosti koje su poduzeli u borbi protiv efekata koronavirusa (COVID-19), kao i na mjerama prevencije.

U okviru online događaja biće prezentirane sljedeće  teme:

  • Pregled trenutnog stanja CoV 19 u BiH („crna statistika“),
  • Svrha preventivnog sistema,
  • Sadržaj ICS specifikacija i njihovo razumijevanje,
  • Tumačenje principa primjene ICS smjernica kao i odgovor na pitanje: „kako na ove smjernice gledaju otorinolaringolozi,pulmolozi,epidemiolozi,virusolozi,itd?
  • Uloge i odgovornosti u CoV-19,i šta poslije (npr,. „legionela“ kao potencijalni rizik,  itd)?,   
  • Dosadašnja iskustva, te modaliteti poboljšanja “praćenja kontakata COVID-19 pozitivnih osoba”,
  • Razmjena iskustava.

 

Edukacija je namijenjena predstavnicima bh. poslovne zajednice, državnim službenicima u BiH, članovima kriznih štabova, komorskog sistema, epidemioloških službi, DDD, kantonalnih ministarstava obrazovanja, inspektorima, itd.

Učešće na webinaru je besplatno za polaznike koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici VTK BiH.

Broj mjesta je ograničen na prvih 100 prijavljenih polaznika, zbog čega se preporučuje blagovremena prijava učešća.Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 10.11.2020. godine do 12:00 sati. Svim prijavljenim polaznicima će na dan održavanja webinara biti dostavljen link za pristup.

Više informacija možete dobiti u Pozivnom pismu i Programu, upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili pozivom na brojeve telefona 033/566-204 ili 033/566-200.

Press 

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?