Novosti

Posjeta Dr.eng.Abdullah Ozdemir sa AREL Üniversitesi (Turska)

 

25.11.2017 15:03
Slika
 
SARAJEVO  - Institut za certificiranje sistema (ICS)  je imao to zadovoljstvo i čast da ugosti uvaženog stručnjaka iz oblasti upravljanja rizicima, g.dina  profesora Dr.eng.Abdullah Özdemir, sa AREL Üniversitesi (Turska). Uvaženi profesor je član mnogih svjetskih udruženja (Member of instructors for Industrial Engineering Dept. teaching Quality Management Systems, Environment Health and Safety Management Systems, ect).

Kroz veoma interesantno predavanje ukazano je na kompleksnost upravljanja rizicima, a u ovisnosti od konteksta dešavanja. Nakon definiranja općih pojmova i pokušaja da se utvrde bitne komponente analize rizika, vrijedi zaključiti kako se vrijeme utrošeno na analizu i upravljanje rizicima isplati. Sam proces analize i upravljanja rizikom u organizaciji predstavlja centralni dio strateškog upravljanja. Sistem upravljanja rizicima štiti organizaciju i sve njene saradnike dodajući im vrijednost na način da stvaraju okosnicu koja im omogućuje dosljedno i kontrolisano odvijanje aktivnosti....

Napravljeni su svi preduvjeti za razvoj daljnje suradnje našeg Instituta i uvaženog profesora, te je i zvanično potpisan protokol o suradnji!

Press Centar
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

ICS Business Assurance/Adriatic Countries
Institut za Certificiranje Sistema 
ICS d.o.o. - Sarajevo

Sarajevo, Novi Grad,
Džemala Bijedića 129, 
Lamela B, PP 15;
71 000 Sarajevo, Nova Otoka

+387 33 831 550
info@ics-norm.com
 

Posjetite nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?